Цената на природния газ може да достигне много висока цена.Прогнозната цена

...
Цената на природния газ може да достигне много висока цена.Прогнозната цена
Коментари Харесай

Булгаргаз предлага увеличение на природния газ с близо 40%

Цената на природния газ може да доближи много висока цена.

Прогнозната цена на природния газ за май е 157,73 лв. за мегаватчас (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС) или 80,65 евро за мегаватчас, изчислена по фиксинга на Българска народна банка, оповестиха от " Булгаргаз ".

Цената е формирана на база планирани стойности на ценообразуващите съставни елементи към 11 март. За съпоставяне, цените на европейските газови пазари за доставка през май на 10 март са в подобен размер от 120 евро за мегаватчас, показват от публичния снабдител.

Това значи, че прогнозната цена за май е с 38,69 % по-висока по отношение на одобрената от Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) за март. Комисията утвърди цена на природния газ, считано от 1 март, в размер на 113,73 лв. за мегаватчас (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС).

Окончателно предложение за одобряване на цената на природния газ за май ще бъде подадено в КЕВР на 1 май, отчитайки котировките на ценообразуващите съставни елементи към 30 април, се показва в известието.

На 8 февруари публичният снабдител осведоми, че прогнозната цена на природния газ за април е 113,85 лв. за мегаватчас (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС) или 58,21 евро за мегаватчас, изчислена по фиксинга на Българска народна банка, написа novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР